Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste verre familiereizen voor 2016

De 10 mooiste verre familiereizen voor 2016

op 23 december 2015
2 minuten leestijd
De 10 mooiste verre familiereizen voor 2016

Droom je ervan om ooit eens met het hele gezin op een verre reis te gaan? Met z’n allen naar de andere kant van de wereld te vliegen, kennis te maken met vreemde culturen, bijzondere natuur en bezienswaardigheden die je alleen van tv kent? Dit zijn de 10 mooiste verre reizen die je met het hele gezin kan maken.

1. Costa Rica

Costa Rica is uitstekend te bereizen voor gezinnen met jonge én oudere kinderen. Met een huurauto kun je in korte tijd het hele land doorkruisen. Van ziplinen door het groene regenwoud tot het bekijken van rokende vulkanen, en van slapen in een boomhut tot luieren aan de kust met haar azuurblauwe water: In Costa Rica valt genoeg te zien en te beleven.

2. Indonesië

Bali is één van de meest populaire bestemmingen in Indonesië, maar geef ook de andere eilanden een kans. Vooral Java, met haar indrukwekkende tempelcomplexen en afwisselende landschappen is geweldig om te ontdekken. Op zoek naar een bounty eiland waar niets hoeft? Reis door naar Gili Meno bij het eiland Lombok voor het echte Robinson Crusoe gevoel.

3. Thailand

Thailand reis
Thailand reis

Hoewel ver weg en exotisch, heeft Thailand nog maar weinig geheimen voor de gemiddelde reiziger. En dat is ergens wel fijn. De locals spreken er prima Engels, je vindt er uitstekende hotels voor een fijne prijs en niemand kijkt op van een gezinnetje op reis. Ga naar het noorden voor dorpjes en natuur, of reis af naar de eilanden voor zon, zee en strand.

4. Sri Lanka

Als ze ergens dol zijn op kinderen, dan is het wel in Sri Lanka. Je kunt hier met een gerust hart met je familie rondreizen, en vooral de iets oudere kinderen zullen genieten van alle mooie natuur, de kleurrijke locals en de wilde dieren.

5. Zuid Afrika

Zuid-Afrika is een diverse vakantiebestemming. Je kunt er op safari in het Krugerpark, via de prachtige Tuinroute de kust verkennen of cultuur snuiven in het wereldse Kaapstad. Een geweldig avontuur voor jong én oud.

6. Tanzania

Tanzania
Tanzania

Tanzania is een bijzonder land. Ga op safari en probeer met z’n allen de Big 5 te spotten. Kampeer op de rand van de Ngorongoro-krater. Ga op bezoek bij lokale stammen, en sluit de reis af op het tropische Zanzibar.

7. Maleisië

In het gemoedelijke Maleisië maak je een reis langs verschillende culturen. Je maakt kennis met India, het Midden Oosten en China, en dat vaak allemaal in dezelfde stad. Het land is goed te bereizen dankzij haar goede wegen en er zijn zat degelijke hotels en goede restaurants te vinden.

8. Japan

Het veilige Japan is een geweldige bestemming voor alle leeftijden. Logeer in een capsulehotels of overnacht in een traditionele ryokan, bezoek de prachtige tempels en verwonder je met het hele gezin over het dagelijks leven in wereldsteden als Tokyo en Kyoto.

9. Cuba

Cuba
Cuba

Het dromerige Cuba is genieten voor het hele gezin. Het is het land van de koloniale steden en witte zandstranden, van de old timers en de salsa. Op Cuba combineer je tochten door de unieke natuur met ontmoetingen met de gastvrije locals. Een land waar je van gaat houden!

10. IJsland

In IJsland kun je lekker op eigen gelegenheid rondreizen. Huur een auto en bezoek de bijzondere watervallen, ijsmeren en gletsjers. IJsland is daarnaast qua faciliteiten vergelijkbaar met Nederland, dus je hoeft je geen zorgen te maken over babyhapjes, kinderbedjes en speeltuinen.

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs