10 plekken die je niet mag missen tijdens een kampeervakantie in Scandinavië

Avontuurlijke gezinnen gaan deze zomer niet naar de camping in Zuid-Frankrijk, maar zetten koers richting het noorden om daar te gaan wildkamperen in de natuur. Gooi een tent achterin de auto en laat je route bepalen aan de hand van deze tien must visit plekken in Scandinavië.

Kopenhagen

Kopenhagen heeft het allemaal: van geschiedenis tot hippe wijken en van lekker eten tot mooie kanalen die je met een bootje kan bevaren. Een absolute topbestemming voor een leuke stedentrip, waar veel meer valt te zien dan het standbeeld van de Kleine Zeemeermin.

Jotunheimen National Park

Jotunheimen National Park

Gletsjers, bergtoppen, diepblauwe meren en schitterende wandelpaden. Als je op zoek bent naar ongerepte natuur, dan moet je in het Jotunheimen National Park in Noorwegen zijn.

Tromso

Tromsø

De Noorse stad Tromsø ligt op slechts 400 meter van de noordpoolcirkel, dus je moet wel een beetje lef hebben om helemaal die kant op te rijden. Maar het is het waard: de natuur is prachtig, de stad levendig en in de zomer blijft het hier de hele nacht licht.

Fjorden

Fjorden

Rijd op de terugweg via de Noorse fjordenkust terug naar huis en neem daar uitgebreid de tijd voor. Hier vind je het betere bochtenwerk, bijzondere uitzichtpunten en spectaculaire natuur.

Aarhus

Aarhus

Een hippe studentenstad in het noorden van Denemarken en minstens zo trendy als Kopenhagen. De laatste jaren kruipt Aarhus langzaam maar zeker uit de schaduw van de hoofdstad, dus een goede reden voor een kort bezoek.

Mons Klint

Møns Klint

Ten zuiden van Kopenhagen kun je bijzondere krijtrotsen van Møns Klint bezoeken. Maak een wandeling over het strand of bekijk de kunstlijn vanaf een bootje.

Oslo

Oslo

Voor je broodnodige portie cultuur zit je in Oslo helemaal goed. Je duikt er in de geschiedenis van de Vikingen op het museumeiland en kan de meesterwerken van Edvard Munch van dichtbij bewonderen in het Munchmuseet.

Dalarna

Dalarna

Dalarna is de reden dat iedereen verliefd wordt op Zweden. Je vindt er rust en natuur, cultuur en tradities, en bovendien volop mooie plekjes om je tent op te zetten.

Dalarna

Stockholm

Misschien wel de hipste stad van heel Europa. In Stockholm kun je uitstekend winkelen, goed eten en mooie uitstapjes maken naar eilandjes op steenworp afstand van de binnenstad.

Goteborg

Göteborg

In Göteborg vind je het grootste pretpark van Zweden, maar er zijn meer redenen om deze havenstad te bezoeken. Want wat dacht je van goede musea, mooie stadsparken en goede restaurants? Göteborg is zóveel meer dan een rauwe industriestad.