Home
Blog
Stéphanie Versteeg

Reisinspiratie

23 artikelen door Stéphanie Versteeg
· Stéphanie Versteeg
Check dit filmpje over reizen met de Trans Mongolië Express
Als je houdt van reizen met de trein, dan staat een tochtje met de Trans Mongolië Express ongetwijfeld op je lijstje. We kwamen dit mooie filmpje tegen dat prachtig weergeeft hoe bijzonder het is om Rusland te doorkruisen per trein.
· Stéphanie Versteeg
Spannend: de 5 coolste ondergrondse steden ter wereld
Boven de grond valt doorgaans al een hoop te zien, maar wist je dat er ook een heleboel ondergrondse steden zijn? Onopvallende deuren die leiden naar geheime gangenstelsels en verborgen kamers: een tikkeltje spannend, maar ook reuze-interessant.
· Stéphanie Versteeg
De leukste Chinatowns wereldwijd
De Chinezen zijn een reislustig volk en overal ter wereld vind je bruisende Chinese wijken waar je kennismaakt met de lokale gebruiken. Van Thailand tot de Verenigde Staten en van Singapore tot Den Haag: dit zijn wat ons betreft de leukste Chinatowns wereldwijd.
· Stéphanie Versteeg
De 10 mooiste plekken van China
China is groot en heeft voor elk type reiziger wel iets te bieden. Dit zijn de 10 mooiste en leukste plekken die thuishoren op je bucketlist!  
· Stéphanie Versteeg
5 redenen voor een reis naar Bolivia
Bolivia is een van de meest diverse bestemmingen van Zuid-Amerika, want je hebt er prachtige natuur, eeuwenoud erfgoed en kleurrijke steden. Nog meer redenen nodig om een tripje te boeken naar dit bijzondere land? Dit zijn 5 plekken die je meteen op je bucketlist wil zetten.
· Stéphanie Versteeg
10x Avonturen om spontaan hoogtevrees van te krijgen
Ben jij een daredevil en krijg je niet zo snel knikkende knietjes van grote hoogtes en extreme dieptes? Zet deze 10 avonturen dan op een rijtje, want menig reiziger zou er spontaan hoogtevrees van krijgen.
· Stéphanie Versteeg
10 plekken die je niet mag missen tijdens een kampeervakantie in Scandinavië
Avontuurlijke gezinnen gaan deze zomer niet naar de camping in Zuid-Frankrijk, maar zetten koers richting het noorden om daar te gaan wildkamperen in de natuur. Gooi een tent achterin de auto en laat je route bepalen aan de hand van deze tien must visit plekken in Scandinavië.
· Stéphanie Versteeg
De hoogtepunten van een rondreis door Yucatan
Het Mexicaanse schiereiland Yucatan is als een schatkamer vol bijzondere vondsten. Je hebt er eeuwenoude Mayatempels, koloniale steden en prachtige Caribische stranden vanwaar je zo het warme, felblauwe zeewater in kan lopen. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van Yucatan? Deze plekken mag je niet overslaan tijdens je rondreis door het zuiden van Mexico.
· Stéphanie Versteeg
Vijf tips voor een last minute stedentrip tijdens Hemelvaart
De meivakantie hebben we misschien net achter de rug, over een paar weken staat Hemelvaart alweer voor de deur. Met een lang weekend voor de boeg is het 't uitgelezen moment om een stedentrip te maken binnen Europa. Op zoek naar inspiratie? Vijf tips voor een afwisselend weekendje weg.
· Stéphanie Versteeg
Dit zijn de vijf mooiste watervallen van IJsland
IJsland is het land van ijs en vuur, waar je rijdt door groene landschappen en met een beetje geluk het noorderlicht kan spotten. IJsland is met een recht een bestemming die bovenaan je bucketlist mag prijken, bijvoorbeeld om de vele indrukwekkende watervallen te bekijken. Benieuwd welke je in ieder geval op je lijstje moet zetten? Dit zijn de vijf mooiste watervallen van IJsland.
· Stéphanie Versteeg
India: dit zijn de mooiste plekken in woestijnprovincie Rajasthan
De Indiase provincie Rajasthan is het domein van maharadja’s, kamelen en zandkastelen. Een van de meest sprookjesachtige bestemmingen van heel Azië en een plek waar de verhalen uit 1001 nacht tot leven lijken te komen. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van Rajasthan? We hebben een lijstje gemaakt met plekken die je hier niet mag overslaan.
· Stéphanie Versteeg
Deze 10 plekken in Frankrijk moet je hebben bezocht
Historische steden, fijne stranden, wijnvelden, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende natuur. Er zijn maar weinig plekken die zoveel te bieden hebben als Frankrijk. Dit zijn de top 10 plekken die je een keer gezien moet hebben in Frankrijk, hoeveel kan jij er afstrepen?
· Stéphanie Versteeg
5 x de mooiste nationale parken van Thailand
Thailand omvat een rijke mix aan natuur en nationale parken. Van paradijselijke stranden tot dichte oerwouden waar olifanten en tijgers wonen, dit zijn de vijf mooiste natuurparken op Thaise bodem.
· Stéphanie Versteeg
Geweldig gave foto's van het Holifeest in India
Een van de leukste momenten om een reis naar India te plannen is tijdens het kleurrijke Holi-Phagwa, ofwel het Holifeest. Ook deze week werd weer traditioneel de lente ontvangen met het gooien van gekleurd poeder en daar doet menig toerist graag aan mee. Benieuwd hoe dat eruit ziet? We hebben de mooiste foto’s van de afgelopen jaren voor je op een rijtje gezet.
· Stéphanie Versteeg
Een overzicht van de mooiste uitzichtpunten van Barcelona
Voor een mooie bestemming hoef je in principe niet ver te vliegen. Neem bijvoorbeeld de stad Barcelona, een geweldige uitvalsbasis voor een trip bomvol cultuur, strand en lekker eten. Hier kun je het jaar rond genieten van fijne temperaturen, maar de beste periode om de stad te bezoeken is in het voorjaar. Hoog tijd dus om een bezoekje te plannen. Wil je de stad eens vanuit een ander perspectief bekijken? Klim dan naar een van de vele uitzichtpunten voor een nieuwe kijk op de stad.
· Stéphanie Versteeg
Inspirerend: Een geweldig mooi filmpje over reizen in Marokko
Op slechts drie uurtjes vliegen van Nederland ligt een land dat in alle opzichten verschilt van de onze. Je vindt er mystieke steden, adembenemende landschappen en het jaar rond warme temperaturen. Dit mooie filmpje neemt je mee naar Marokko, een prachtige samenvatting van reizen door dit bijzondere land.
· Stéphanie Versteeg
Fotoserie: Zo mooi zijn de rijstvelden op Bali
Bali staat bekend om haar fijne stranden en gezellige badplaatsen, maar het binnenland met de vele felgroene rijstvelden is minstens zo bijzonder. De Balinese rijsttraditie staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en van deze foto’s van rijstvelden op Bali krijg je meteen zin om je koffers te pakken.
· Stéphanie Versteeg
De ultieme road trip door Florida
Sunshine State Florida in Amerika is het hele jaar door gezegend met hoge temperaturen en zonuren. Ben je op zoek naar een heerlijk warme bestemming om de Nederlandse winter te ontvluchten? Boek een ticket naar Miami, huur een auto en rijd langs de hoogtepunten van Florida. Take notes, want we hebben de leukste plekken voor je op een rijtje gezet.  
· Stéphanie Versteeg
5x de leukste haltes op de Banana Pancake Trail
Wel eens gehoord van de Banana Pancake Trail? Op deze wereldberoemde backpackroute kun je de meest iconische en mooiste plekken van heel Zuidoost Azië afstrepen. Treed in de voetsporen van vele eerdere backpackers en maak kennis met alle parels van Aziatische bodem.