Home
Blog
Redactie

Reisinspiratie

186 artikelen door Redactie
· Redactie
Betaalbare familiereis met Baobab
Wil je graag een bijzondere familiereis ondernemen, maar is je budget beperkt? Snuffel dan eens tussen de aanbiedingen van Baobab Reizen! De aanbiedingen worden door Baobab Reizen ook wel ‘kansreizen’ genoemd en bestaan uit bijzonder betaalbare rondreizen voor het hele gezin.
· Redactie
Familiereizen door crisis extra populair
Samenzijn en samen leuke dingen beleven, dat is voor veel mensen een belangrijke reden om een familiereis te ondernemen. Uit een groot onderzoek dat onder 6.000 Europeanen werd gehouden, is gebleken dat ‘echt’ tijd met elkaar doorbrengen in deze periode van economische crisis belangrijk wordt gevonden.
· Redactie
Met de kids naar de VS
De ‘States’ zijn niet alleen een te gekke bestemming voor volwassenen, maar in de Verenigde Staten zullen ook de kids het prima naar hun zin hebben. Amerika is dan ook een bijzonder geschikte bestemming voor een geslaagde familiereis.
· Redactie
Naar China met Koning Aap
Op school allerlei weetjes over de wereld uit boekjes leren, is natuurlijk erg leerzaam, maar kinderen vinden het veel leuker om met eigen ogen iets te kunnen bewonderen. Daarom is het maken van een (verre) familiereis met het hele gezin een goede gelegenheid om de kids spelenderwijs iets over de wereld te leren.
· Redactie
De Caravana voor een familievakantie op de camping
Toegegeven, het is niet iets voor iedereen, maar als je van kamperen houdt, dan is dit wel dé manier voor het vieren van een familievakantie. Voor wie zich alvast wil oriënteren op kampeergebied, is er de Caravana, een beurs waar je vandaag en morgen nog terecht kunt voor de laatste nieuwtjes op het gebied van kamperen.
· Redactie
Awards voor meest kindvriendelijke vakantieaanbieders
Op de vakantiebeurs die de afgelopen week weer in de Jaarbeurs in Utrecht is gehouden, werd bekendgemaakt welke reisorganisatie de winnaar is van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Award. Deze Award wordt uitgereikt aan de reisorganisatie die - volgens een vakkundige jury van reiservaringsdeskundige kinderen en ouders - het meest kindvriendelijk is.
· Redactie
De vriendelijkste steden voor een familiereis
Als je met je een familiereis gaat ondernemen, dan wil je natuurlijk wel naar een bestemming reizen waar je vriendelijk wordt bejegend. Dat is niet alleen voor jezelf prettig, maar heeft ook een positief effect op je kinderen. Wat zijn in dit kader dan eigenlijk goede steden om naartoe te reizen?
· Redactie
Familiereis naar Tenerife
Voor een heerlijke vakantie is een familiereis naar Tenerife altijd een leuk idee. Het hele gezin zal zich op Tenerife prima weten te vermaken en of je nu in de zomer of in de wintermaanden naar dit Canarische eiland (Spanje) vliegt, je kunt er altijd genieten van veel zon en heerlijke temperaturen.
· Redactie
Naar Stockholm met de kids
Je zou het misschien niet direct verwachten, maar de hoofdstad van Zweden, het mooie Stockholm, is een perfecte bestemming voor een familiereis. De Zweedse hoofdstad heeft namelijk allerlei leuke bezienswaardigheden die ook de kids geboeid zullen weten te houden.
· Redactie
Veel mensen met Kerst op vakantie
De kerstvakantie is een populaire periode om er met het hele gezin even gezellig op uit te trekken. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht dar er in de komende vakantieperiode, dus in de periode van 22 december tot en met 6 januari, zo’n 800.000 Nederlanders op uit zullen trekken.
· Redactie
Avontuurlijke familiereizen in Marokko
Je kunt een reis met het hele gezin zo spannend maken als jij zelf wilt. Als je het liever voorspelbaar en dicht bij huis houdt, dan is een weekje Zuid-Frankrijk of een verblijf aan een van de meren in het noorden van Italië een leuk idee. Voor de meer avontuurlijk ingestelde reislustigen, zijn de volgende familiereizen naar Marokko leuke mogelijkheden.
· Redactie
Sawadee Familieavontuur
Heb jij zin om er eens gezellig met het hele gezin op uit te trekken? Zou je weleens lekker een dag of tien, of misschien wel langer, in een ver land op zoek willen gaan naar de mooiste stranden, de meest indrukwekkende wilde dieren of de hoogste bergen? Ben jij, kortom, op zoek naar een leuk familieavontuur? Kijk dan eens bij het reisaanbod van Sawadee Familieavontuur.
· Redactie
IJssculpturen in Brugge
Voor een gezellige en korte familiereis is het bezoeken van een stad in België eigenlijk altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld eens voor Brugge, want daar kun je samen met de kids een heleboel bijzondere en indrukwekkende ijssculpturen gaan bewonderen, met figuren die de kinderen zeker ‘cool’ zullen vinden.
· Redactie
Schaatsen op de badboot in Antwerpen
Steden in Europa zijn altijd een leuke bestemming voor een korte familiereis. Zeker als zo’n stad dicht bij Nederland ligt en er iets leuks te doen is voor de kids; dan past zo’n stedentrip voor het hele gezin prima in een lang weekend.
· Redactie
Malta: mooi compact
In het razend populaire televisieprogramma ‘Boer zoekt vrouw’, bezoekt boer Henk het mooie eiland Malta. Dit compacte eiland is ook bijzonder geschikt voor het maken van een gezellige familiereis en is zeker juist in de wintermaanden een geschikte bestemming voor een zonnig verblijf in het buitenland.
· Redactie
Kerstmarkten in Duitsland
Een leuk uitje met het hele gezin is niet altijd eenvoudig te verzinnen. Gedurende de zomervakantie is de keuze voor een voordelige zonvakantie voor de hand liggend, maar waar moet je naartoe als je in de laatste maanden van het jaar samen met de kids een lang weekend weg wilt?
· Redactie
Trampolinespringen in Parijs
Trampolinespringen … welk kind is er niet gek op en hoeveel volwassenen voelen het kind in zichzelf niet naar boven komen op het moment dat ze tijdens een verjaardagsfeestje ook een paar sprongen op het cadeau voor de kids wagen? Als de plannen die ze in Frankrijk hebben doorgang vinden, dan kun je binnenkort met het hele gezin lekker over de Seine heen gaan springen.
· Redactie
Oost, west, vliegtuig best
Goed, feitelijk gezien ga je op deze manier natuurlijk helemaal niet op reis, maar het geeft je wel dat heerlijke vakantiegevoel, en dan ook nog eens voor het hele gezin. Hoe je dat doet? Simpel: een vliegtuig aanschaffen en ombouwen tot huis.
· Redactie
Zomervakanties Djoser Junior online!
Bij Djoser Junior kun je nu alvast een kijkje nemen op het gebied van reizen die je in de volgende zomervakantie met de kids kunt gaan maken. Het aanbod is uitgebreid en de bestemmingen variëren van Diverse landen in Afrika tot rondreizen door verschillende gebieden in Azië.