Home
Blog
Algemeen
Top 7 kindvriendelijke strandvakanties

Top 7 kindvriendelijke strandvakanties

op 12 mei 2015
1 minuut leestijd
Top 7 kindvriendelijke strandvakanties

Wuivende palmbomen, zacht zand en een azuurblauwe zee: Onze wereld kent genoeg paradijselijke plekjes, maar welke stranden zijn nou perfect voor een fijne vakantie met het hele gezin?

1.Tulum beach, Mexico

De Riviera Maya in het zuiden van Mexico heeft lange witte zandstranden, een helderblauwe zee en prachtig koraal voor de kust. Je zit hier op steenworp afstand van bezienswaardigheden als Chichén Itzá en de ruïnes van Tulum, dus naast het zonnen is er genoeg te doen. Boek een kamer in één van de prachtige resorts aan het strand van Tulum, waar het een stuk rustiger is dan in het bruisende Cancún of Playa del Carmen.

2. Playa Hermosa, Costa Rica

Het gemoedelijke Costa Rica is makkelijk te bereizen en heeft tegelijkertijd al die fijne elementen van een exotisch oord: waanzinnige natuur, lekker weer en bountystranden. Playa Hermosa is met zijn kalme water de perfecte plek voor een heerlijke vakantie.

3. Playa Ancón, Cuba

Het Cubaanse Trinidad is een waar openluchtmuseum, en vlakbij dit prachtige stadje ligt het mooiste strand van Cuba. Playa Ancón is een heerlijk wit strand en je kan er fantastisch snorkelen. Ideaal voor wie cultuur met een fijne strandvakantie wil combineren.

Playa Ancón, Cuba
Playa Ancón, Cuba

4. Mondello, Sicilie

Het strand van Mondello is dé plek om het drukkere Palermo te ontvluchten. Gelegen in een maanvormig baaitje is dit strand ideaal voor gezinnen. Het water is ondiep en gevuld met kleurige vissen. Een fijne plek om met de kids te gaan snorkelen.

5. Patara, Turkije

De mediterrane kust van Turkije heeft een flinke reputatie, maar daar willen ze op Patara beach niets van weten. In Patara gaat het leven namelijk net iets minder snel dan bij ons. Hier geen wolkenkrabbers langs de kust en hordes feestgangers, maar een leeg strand en wat gezellige restaurants in de omgeving.

6. Ilha Grande, Brazilië

Ten zuiden van de Braziliaanse steden Sao Paulo en Rio de Janeiro ligt het prachtige Ilha Grande. Een autovrij eiland vol tropisch regenwoud en verlaten stranden. Maar het mooiste is misschien wel dat deze plek ooit werd bewoond door piraten. Als dat de fantasie niet prikkelt...

Ilha Grande
Ilha Grande

7. Sanur, Bali

Sanur is een fijn rustig kustplaatsje op het mooie Bali. De wind waait hier minder hard dan aan de andere kant van het eiland, en daardoor is het hier veilig genoeg om de zee in te gaan. En omdat de meeste toeristen in Kuta verblijven heb je in Sanur ook veel minder last van verkopers op het strand. Je bent er ten slotte ook voor je rust.

Reisorganisaties met reizen

Meer blogs