Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

56 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Winterse familievakantie met oppas
Met de hele familie op wintersportvakantie gaan, is een leuke manier om met zijn allen lekker sportief bezig te zijn. Als de kids nog niet (zo goed) kunnen skiën en/of te jong zijn om alleen op pad te gaan dan is het wel zo fijn als ter plaatse een skischool en iets van kinderopvang aanwezig is, zodat je zelf ook eens van de zwarte piste af kunt skiën.
· Redactie
Evenement voor verre familiereizen
Als jij ervan houdt om met de hele familie een verre familievakantie te ondernemen, zet 3 november dan alvast in je agenda. Op 3 november, dat is volgende week zondag, vindt er namelijk een evenement plaats dat geheel gericht is op het maken van een verre familiereis.
· Redactie
Familiereis dichtbij huis
Voor het beleven van een geslaagde familiereis hoef je zeker niet naar een of andere tropische bestemming te reizen. In Europa vind je tal van bestemmingen waar zowel jij als de kids van een heerlijke familievakantie kunnen genieten.
· Redactie
Sawadee neemt Baobab Reizen over
Onlangs werd het goede nieuws bekendgemaakt dat reisorganisatie Baobab Reizen, dat een onderdeel is van Terra Travel, een doorstart kan maken. Reisorganisatie Sawadee Reizen neemt Baobab Reizen namelijk over en daardoor kunnen de verre familiereizen, waar Baobab onder andere zo geliefd door is geworden, gewoon doorgang vinden.
· Redactie
Beurs voor familiereizen in Archeon
Een familievakantie kan natuurlijk alle denkbare bestemmingen hebben, van dichtbij tot ver weg. Als jij voor je volgende familiereis een verre bestemming overweegt, dan is het misschien een goed idee om op 3 november de ‘Verre reizen met kinderen beurs’ te bezoeken.
· Redactie
Familievakantie in de herfst
Als jij deze zomer door wat voor omstandigheden dan ook niet van een familievakantie hebt kunnen genieten, dan is de herfst een goed moment om dit gemis in te halen. Je zult dit najaar dan niet de enige Nederlander in het vliegtuig zijn, want veel medelanders gingen je al voor met het boeken van een familiereis naar de zon. 
· Redactie
Win een reis naar Florida
Door deel te nemen aan de Reiskrantreporter-actie die regelmatig wordt georganiseerd door de reissectie van De Telegraaf, kun je leuke reizen winnen. Deze keer naar Orlando, Florida en het enige dat je hoeft te doen om kans te maken op de prijs, is een verslag te schrijven over een eerdere vakantie of stedentrip.
· Redactie
Met Pharos Reizen op familievakantie
Als je overweegt om met de hele familie een autovakantie te ondernemen, kijk dan eens bij het aanbod van Pharos Reizen, dat onderdeel uitmaakt van de ANWB. Samen een lange autoreis richting bijvoorbeeld het zonnige zuiden ondernemen is gezellig en leerzaam Bovendien ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.
· Redactie
Duurzame familiereis vaak verrassend voordelig
Als je met de kinderen op familiereis wilt gaan om ze andere gebruiken te leren kennen en ze iets te leren over de wereld, kies dan gelijk ook voor een duurzame vakantie. Je kunt de kids immers het beste uitleggen wat duurzaamheid inhoudt en hoe ze zelf duurzaam bezig kunnen zijn, door ook de gezamenlijke vakantie op een duurzame manier door te brengen.
· Redactie
Geen olifantenritje tijdens je familiereis
Hoe leuk het je misschien ook lijkt om tijdens je familiereis eens een ritje op een olifant te gaan maken, erg diervriendelijk is het maken van een olifantentocht helaas niet. Het is dan ook goed nieuws dat reisorganisaties hebben aangegeven te zullen stoppen met het organiseren van ritjes op een olifant.
· Redactie
Geen olifantenrit tijdens je familiereis
Hoe leuk het je misschien ook lijkt om tijdens je familiereis eens een ritje op een olifant te gaan maken, erg diervriendelijk is het maken van een olifantentocht helaas niet. Het is dan ook goed nieuws dat reisorganisaties hebben aangegeven te zullen stoppen met het organiseren van ritjes op een olifant.Powered by Froala Editor
· Redactie
Playmobil in Paleis ‘t Loo
Een familiereis hoeft niet altijd plaats te vinden buiten de landsgrenzen. Ook in eigen land kun je prima met het hele gezin van een geslaagde en afwisselende familievakantie genieten, zoals in het mooie Apeldoorn.
· Redactie
Tips voor een zorgeloze familiereis
Trek jij er binnenkort met het hele gezin op uit voor een gezellige familievakantie en hoop je het op reis ook daadwerkelijk gezellig te kunnen hebben en houden? Lees in dat geval onderstaande tips, zodat jij jezelf en de rest van je familie kunt behoeden voor de meest voorkomende vakantiemissers.
· Redactie
Met de hele familie op de boot
Zangeres Adèle is niet alleen goed in haar werk als zangeres, maar ze is ook een familiemens. Ze heeft namelijk een enorm jacht gehuurd om samen met haar complete familie op familiereis te kunnen gaan. Nu hoef je natuurlijk niet per se zelf een boot te huren voor jouw familievakantie, maar het maken van een bootreis is wel een leuk idee.
· Redactie
Koning Aap Kidz fotowedstrijd
Koning Aap Kidz biedt avontuurlijke groepsreizen speciaal voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar naar diverse bestemmingen in Azië, Zuid-Amerika, Midden-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Wij zijn op zoek naar unieke vakantie foto’s die zijn gemaakt buiten Europa!
· Redactie
Familiereis naar Walibi België
Voor een gezellige familiereis hoef je in principe helemaal niet ver te reizen. Bij onze zuiderburen kun je namelijk van een prima familievakantie genieten. Zeker als het weer een beetje meezit, heeft België vakantievierende gezinnen heel veel te bieden, waaronder cultuur, terrasjes, het strand en natuurlijk: Walibi België!
· Redactie
Bijzonder overnachten in Franse dierentuin
Als je met de kids op reis gaat, dan kan een bezoek aan een dierenpark of dierentuin eigenlijk altijd wel op enthousiaste reacties rekenen. Voor een bijzondere ervaring tussen de wilde dieren hoef je dan ook helemaal niet naar een verre bestemming af te reizen, want in Frankrijk kun je bijvoorbeeld al op een wel heel bijzondere plek overnachten.Powered by Froala Editor
· Redactie
Attractiepark leuk alternatief voor familievakantie
Het ondernemen van een verre, langdurige familiereis, is niet altijd mogelijk. Soms zit het financieel gezien niet mee, een andere keer kun je simpelweg geen vrij krijgen van je werk. Er lekker even tussenuit trekken met de hele familie, blijft echter een goede manier om te ontspannen. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg pretparken te vinden waar je van een kort familie-uitje kunt genieten.
· Redactie
Pretparken in Europa met nieuwe attracties
Tijdens een familievakantie is een bezoek aan een pretpark altijd een leuk idee. In Europa zijn een heleboel interessante attractieparken en themaparken te vinden, die geschikt zijn voor een bezoek met de hele familie. Hieronder vind je een kleine selectie van Europese parken, compleet met hun nieuwste attractie.
>