Home
Blog
Reisadviezen

Reisinspiratie

12 blogs in de rubriek Reisadviezen
· Redactie
Familiereis door winters Europa
Als je in de wintermaanden een familiereis wilt gaan ondernemen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de winter de rug toe te keren en een zonvakantie te boeken, maar waarom zou je? Juist gedurende de winterse maanden zijn diverse bestemmingen in Europa sprookjesachtiger dan ooit.
· Redactie
Zo houd je een familiereis leuk
Het ondernemen van een reis met het hele gezin lijkt natuurlijk altijd erg gezellig, maar zoals thuis de sfeer soms wat minder kan zijn, zo kan dat op reis natuurlijk ook best eens gebeuren. Om je familievakantie echt gezellig te maken en te houden, is het slim om rekening te houden met onderstaande tips.
· Redactie
Familiereis per trein
Onlangs werd bekend dat wij Nederlanders heel graag en ook vaak gebruik weten te maken van de trein. We treinen niet alleen relatief veel, maar leggen dan vaak ook behoorlijke afstanden af. In vergelijking met andere Europese reizigers brengen we relatief veel tijd door op het spoor. Waarom trekken we de voorliefde voor die vervoersoptie dan eigenlijk niet wat vaker door naar onze vakantie?
· Redactie
Een verre familiereis ondernemen
Het maken van een verre reis met het hele gezin is een investering die je familieleven zeker waard is. Zelf kun je een andere cultuur ontdekken en aan je kinderen geef je tal van schitterende ervaringen mee die ze de rest van hun leven niet meer zullen vergeten.
· Redactie
Neem zwerfdieren niet mee
Als je al vaker met de kids op vakantie bent geweest, dan ken je het vast wel: op straat loopt een kat of een hond zonder baasje en dat is natuurlijk zielig. Soms kun je dan geneigd zijn om zo’n dier maar onder je hoede te nemen, vaak onder (zware) druk van het kroost. Dit is echter niet verstandig en wel om een aantal redenen.
· Redactie
Camping ideaal voor een familiereis
Op reis gaan met de hele familie is natuurlijk hartstikke gezellig, tenminste, als de kinderen niet gaan lopen jengelen. De vraag is dan ook: hoe houd je die kleine gasten tevreden en kun je zelf ook van een fijne vakantie genieten?
· Redactie
Tips voor een verre familiereis
Je wilt graag een verre reis maken en je hebt kinderen, waar ga je dan naartoe op vakantie? Waar ter wereld kun je van een fijne en ontspannen vakantie genieten terwijl ook de kids zich op en top weten te vermaken? Hieronder volgen enkele tips voor een geslaagde familereis.
· Redactie
Familiereis maar dan anders
Met het hele gezin naar een Spaanse costa reizen of in Frankrijk op de camping gaan staan, dat is natuurlijk hartstikke leuk maar dat doen al heel veel vakantiegangers. Kies eens voor een andere familiereis en laat je verrassen door een wat minder voor de hand liggende bestemming. Lonely Planet koos alvast de beste bestemmingen voor een familiereis voor je uit.
· Redactie
Combineer stad en strand
Jij wilt genieten van cultuur in de grote stad, maar de kinderen willen tijdens de vakantie graag aan het strand liggen. Wat doe je dan? Toch die stedentrip erdoor drukken en de hele vakantie jengelende kids om je heen hebben? Of toegeven en aan het strand gaan liggen, terwijl je eigenlijk veel liever iets anders had willen doen?
· Redactie
Vergelijk reisverzekeringen op nieuwe website
Met de hele familie op reis, dat is natuurlijk hartstikke leuk! Je weet al precies wat jullie allemaal gaan doen en hebt een leuke route uitgestippeld. De paspoorten liggen klaar en de indeling van de bagage is ook al uitgekiend. Nu hoef je alleen nog de reisverzekering te regelen, maar voor welke aanbieder moet je kiezen?
· Redactie
Familievakantie in het (vakantie)huis van een ander
Een vakantie met het hele gezin kun je natuurlijk doorbrengen op een doorsnee accommodatie en daar is zeker niets mis mee, maar er is ook een nieuwe trend gaande, namelijk het huren van het (vakantie)huis van iemand anders.
· Redactie
De meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland
Ruim 2000 lezers van de Kids Vakantiegids hebben de meest kindvriendelijke reisorganisaties gekozen. In verschillende categorieën werden maar liefst negen winnaars aangewezen.
>