Home
Blog
Bestemmingen
Deze 10 plekken in Frankrijk moet je hebben bezocht

Deze 10 plekken in Frankrijk moet je hebben bezocht

1 minuut leestijd
Deze 10 plekken in Frankrijk moet je hebben bezocht

Historische steden, fijne stranden, wijnvelden, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende natuur. Er zijn maar weinig plekken die zoveel te bieden hebben als Frankrijk. Dit zijn de top 10 plekken die je een keer gezien moet hebben in Frankrijk, hoeveel kan jij er afstrepen?

1. Mont St-Michel

Dit schilderachtige getijdeneiland met bovenop een prachtige abdij is een van de bekendste plaatjes van heel Frankrijk.

2. Dune du Pilat

De hoogste duin van Europa ligt in het zuiden van Frankrijk, aan de Atlantische Oceaan, en de top ligt op zo’n 107 meter boven het zeeniveau. Klim naar boven voor een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Frankrijk, Dune du Pilat
Frankrijk, Dune du Pilat

Frankrijk, Carcassonne
Frankrijk, Carcassonne

3. Carcassonne

Het middeleeuwse Carcassonne is een van de best bewaard gebleven stadjes in heel Europa. Zorg dat je een nachtje blijft slapen, zodat je de stad kan bekijken zonder alle toeristen.

4. Pont d’Arc

Een van de meest indrukwekkende natuurlandschappen vind je in de Ardèche. Ter hoogte van het dorpje Vallon-Pont-d’Arc vind je deze natuurlijk gevormde brug, die met 34 meter hoogte een behoorlijk imposante verschijning is.

Frankrijk, Pont darc
Frankrijk, Pont darc

Frankrijk, Bourgogne
Frankrijk, Bourgogne

5. Bourgogne

Het is de beroemdste wijnregio van Frankrijk: de Bourgogne. Het landschap bestaat uit glooiende wijnvelden en pittoreske dorpjes. Ga er op bezoek bij lokale wijnboeren en kleine producenten, voor een smakelijk aandenken aan Frankrijk.

6. Lavendelvelden in de Provence

Van half juni tot begin augustus staan de eindeloze lavendelvelden in de Provence in bloei. Het geurende landschap heeft is een verplichte bezienswaardigheid voor wie in de buurt is. Stap op de fiets en trap op eigen kracht langs de paarse heuvels.

Frankrijk, Provence
Frankrijk, Provence

Frankrijk, Normandie
Frankrijk, Normandie

7. Stranden van Normandië

De steile rotswanden in het noorden van Normandië vormden op 6 juni 1944 het decor van D-Day, een gebeurtenis waar je in deze regio niet omheen kan. Bezoek ook de indrukwekkende militaire begraafplaatsen.

8. De Alpen

De met sneeuw bedekte toppen van de Alpen hebben zowel in de zomer als in de winter een bijzondere aantrekkingskracht op wintersporters, wandelaars en klimmers.

Frankrijk, Alpen
Frankrijk, Alpen

Frankrijk, Gorges du Verdon
Frankrijk, Gorges du Verdon

9. Gorges du Verdon

Gorges du Verdon is de grootste kloof van heel Europa en werd uitgesleten door een felblauwe rivier. Hier kun je prachtig kanoën, wandelen, bergbeklimmen en mountainbiken.

10. Parijs

En natuurlijk mag Parijs ook niet in dit rijtje ontbreken. Ga er flaneren langs de Seine, bezoek de Notre Dame en laat je met de lift in het bovenste puntje van de Eiffeltoren afzetten voor een geweldig uitzicht over de stad.

Frankrijk, Parijs
Frankrijk, Parijs

 

Meer blogs over Frankrijk