Home
Blog

Reisinspiratie

· Redactie
Familiebelevenissen op reis
Een reis met de hele familie ondernemen is altijd een leuke manier om een gezellige tijd met elkaar te beleven. Tijdens een familiereis is het leuk om samen allerlei activiteiten te ondernemen, maar het is ook prettig als de kids soms worden beziggehouden zodat je zelf ook een beetje tot rust kunt komen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om je familievakantie op deze manier in te richten.
· Redactie
Spannende winterse familiereis
Als jij deze winter met de hele familie richting de Alpen reist en je bent een beetje avontuurlijk aangelegd, dan kun je in de naast het skiën en snowboarden nog veel meer activiteiten ondernemen. In de Oostenrijkse Alpen zijn namelijk tal van mogelijkheden om met de hele familie veel lol te beleven.
· Redactie
Multigeneratievakantie is trendy
Als jij een liefhebber bent van het ondernemen van een vakantie met de hele familie, dan ben je in het jaar 2014 helemaal trendy. Een van de vakantietrends van dit jaar is namelijk de zogeheten multigeneratievakantie, waar – zoals de naam al aangeeft – alle generaties van de familie aan deelnemen.
· Redactie
Familiereis naar Marokko
Het ondernemen van een vakantie met het hele gezin is altijd een leuke manier om samen tijd door te brengen, leuke dingen te ondernemen en het een en ander te ontdekken op het gebied van de natuur en cultuur van een ander land. Voor het maken van een familiereis, niet al te ver weg van huis maar toch bijzonder, is de bestemming Marokko echt een aanrader.
· Redactie
Familiereis naar Turkije
Voor het beleven van een heerlijke, zonovergoten vakantie met de hele familie is een reisbestemming als Turkije werkelijk een prima idee. In Turkije zal elk lid van het gezin het zeker naar de zin hebben en qua zonuren en temperatuur zit je in Turkije al helemaal goed.
· Redactie
Wintersportvakantie als familiereis
Als er iets leuk is om in de wintermaanden met de hele familie te ondernemen, dan is het wel het maken van een wintersportreis. Er zijn weinig dingen zo schattig als de allerkleinsten op minuscule ski’s in de weer te zien. De frisse buitenlucht in de besneeuwde bergen zal elk lid van het gezin bovendien zeker goed doen.
· Redactie
Familievakantie met Riksja Kids
Als jij er eens met de hele familie op uit wilt trekken, dan is het handig om te kiezen voor een veelzijdige vakantiebestemming waar iedereen het naar zijn zin zal hebben. Als je daarbij ook nog graag niet alleen een individuele familiereis wilt maken, maar tevens de organisatie ervan alvast op orde wilt hebben, dan kun je gebruikmaken van de diensten van een reisorganisator.
· Redactie
Familietrip naar Antwerpen
Een familievakantie ondernemen, betekent niet per se dat jij direct naar de andere kant van de wereld moet vliegen om daar van een zonvakantie te gaan genieten. Een familiereis kun je namelijk ook dichter bij huis, binnen Europa of zelfs binnen de Benelux, ondernemen en de korte reistijd die je dan hebt, is ideaal voor een korte trip van een paar dagen.
· Redactie
Familiereis naar Oostenrijk
Voor een gezellige familiereis rond de kerstdagen is – wintersportland bij uitstek – Oostenrijk echt een aanrader. Je hoeft niet per se een fan te zijn van wintersporten als skiën of langlaufen, want in de winterse steden van Oostenrijk kun je ook prima genieten van shoppen in prachtig versierde straten en het slenteren over gezellige kerstmarkten.
· Redactie
Familietrip naar New York
Kies voor je volgende familiereis eens niet voor een zonbestemming als Gran Canaria of de Kaapverdische Eilanden maar zoek het in plaats daarvan eens in een verre stedentrip. In New York valt bijvoorbeeld heel veel te beleven, zowel voor jong als voor oud(er) en bovendien verveelt New York nooit.
· Redactie
Familiereis naar Namibië
Een verre bestemming kiezen voor je familiereis is makkelijker gezegd dan gedaan. Niet elke bestemming is geschikt voor een gezinsvakantie, bijvoorbeeld omdat de kinderen zich er al snel zouden gaan vervelen, of juist omdat jijzelf niet heel veel met een bepaalde bestemming hebt. Een goede tip voor een bestemming voor jong en oud(er), is Namibië.
· Redactie
Familievakantie in Nieuw-Zeeland
Toegegeven, het is geen bestemming die naast de deur ligt, verre van dat zelfs, maar een familiereis naar het schitterende Nieuw-Zeeland is de lange vliegreis meer dan waard! Als je geen tijd hebt voor het maken van een lange rondreis, kies dan voor een interessante stad als uitvalsbasis en maak van daaruit leuke uitstapjes met het gezin.
· Redactie
Winterse familievakantie met oppas
Met de hele familie op wintersportvakantie gaan, is een leuke manier om met zijn allen lekker sportief bezig te zijn. Als de kids nog niet (zo goed) kunnen skiën en/of te jong zijn om alleen op pad te gaan dan is het wel zo fijn als ter plaatse een skischool en iets van kinderopvang aanwezig is, zodat je zelf ook eens van de zwarte piste af kunt skiën.
· Redactie
Familiereis door winters Europa
Als je in de wintermaanden een familiereis wilt gaan ondernemen, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de winter de rug toe te keren en een zonvakantie te boeken, maar waarom zou je? Juist gedurende de winterse maanden zijn diverse bestemmingen in Europa sprookjesachtiger dan ooit.
· Redactie
Familiereizen met FOX Vakanties
Je kunt ervoor kiezen om een vakantie te boeken, met de hele familie op reis te gaan en dit vervolgens een familievakantie te noemen. Wat je echter ook kunt doen, is kiezen voor een familiereis die met alle mogelijke zorg is samengesteld door een in familiereizen gespecialiseerde reisorganisatie, zoals FOX Vakanties van de ANWB.
· Redactie
Tips voor een familiereis
Als jij straks een familiereis wilt gaan ondernemen, dan is nu alvast samen nadenken over de verschillende mogelijke vakantiebestemmingen een leuke manier om van vakantievoorpret te kunnen genieten.
· Redactie
Familieavontuur op de Veluwe
Als jij op zoek bent naar een avontuurlijke familiereis, dan kun je natuurlijk een vakantie boeken in een land in Afrika of een verre rondreis met het hele gezin ondernemen in bijvoorbeeld Costa Rica. Voor het beleven van een spannende familievakantie hoef je echter helemaal niet zo ver te reizen, sterker: je hoeft er niet eens het land voor te verlaten!
· Redactie
Familievakantie in Chili
Het ondernemen van een familiereis is een prima manier om de familiebanden te versterken. Als je nog niet weet wat de bestemming van je (volgende) familievakantie zal zijn, overweeg dan eens af te reizen naar het verrassende en onvergetelijke Chili.
· Redactie
Wonen in Disney World
Als echte fan van de wereld van Walt Disney krijg je natuurlijk nooit genoeg van figuren als Donald Duck, Mickey Mouse en de andere fantasiefiguren. Als je kinderen hebt, kun je die mooi als excuus gebruiken om een reisje naar Disneyland Parijs of Disneyworld in Florida te ondernemen. Vind je alleen een vakantie niet voldoende? Pak dan je spullen en verhuis naar Disney World!