Home
Blog

Reisinspiratie

· Laurens
Amerika met kinderen: Wat te doen? (+ Tips!)
Naar Amerika met kinderen? Supergaaf! Een vakantie naar de Verenigde Staten staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. En dat Amerika een fantastisch land is om te bezoeken is duidelijk, maar ook zéker met kinderen! Die zullen een onvergetelijke tijd hebben. Maar wat zijn leuke Amerikaanse bestemmingen met de kids? Welke activiteiten mag je met je gezin niet missen en waar moet je rekening mee houden? Lees mee!
· Laurens
Thailand met kinderen: Wat te doen? (+ Tips!)
Thailand is een ontzettend afwisselend land, het is betaalbaar en voor alle leeftijden is er veel te doen. Bovendien is Thailand is één van de meest kindvriendelijke bestemmingen in Azië! Maar wat kun je hier zoal beleven? En wat zijn leukste activiteiten met kinderen? Laten we eens gaan kijken!
· Laurens
Met je kinderen op reis naar Azië: onze tips!
Ga of wil jij met je kinderen een rondreis maken in Azië? Dat is een geweldig avontuur voor hele gezin! Natuurlijk is het voor jou als ouder ook een uitdaging, maar reizen in Azië met kinderen kan prima. In dit artikel geven we je tips voor onderweg en ter voorbereiding. Ook selecteerden wij de top 5 kindvriendelijke landen in Azië.
· Redactie
Tips voor de ideale safari met kinderen naar Tanzania
Brullende leeuwen, jagende luipaarden, sjokkende olifanten en grazende zebra’s: een safari is een absolute droomreis voor veel gezinnen. Tanzania is één van de beste safaribestemmingen ter wereld en ook met kinderen kun je hier heel goed op pad. Wil je op safari met kinderen naar Tanzania? Met deze tips wordt je familiereis Tanzania een groot succes.
· Redactie
9 reizen die je kinderen voor hun 18e gemaakt moeten hebben
Bijzondere ervaringen neem je de rest van je leven mee en zeker de eerste reizen maken ontzettend veel indruk. Wil je je kinderen op zoveel mogelijk manier kennis laten maken met de wereld? Deze reizen moeten jullie gemaakt hebben nu de kinderen nog jong zijn.
· Redactie
Adrenalinerush! 10 activiteiten waar je tieners wild van worden
Het moge duidelijk zijn dat we fan zijn van reizen met kinderen; ze laten je met een heel andere blik naar de wereld kijken. Toch vormen tieners soms een uitdaging: “Wat, is er geen wifi?!” Het kan lastig zijn ze los te weken van de tablet of ze een museum binnen te loodsen zonder een lading gezucht en gesteun. En begrijpelijk, want op reis met mama en papa wordt met de jaren steeds minder cool. Maar wedden dat je met onderstaande activiteiten op reis het hart van je puber weer voor je wint?
· Redactie
Top 10 wildlife-bestemmingen om met je kinderen te bezoeken
Met de kinderen naar een échte wildlife bestemming is een geweldige ervaring. Bekijk hier onze top 10 mooiste bestemmingen om dieren in het wild te zien mét je kinderen!
· Stéphanie Versteeg
Check dit filmpje over reizen met de Trans Mongolië Express
Als je houdt van reizen met de trein, dan staat een tochtje met de Trans Mongolië Express ongetwijfeld op je lijstje. We kwamen dit mooie filmpje tegen dat prachtig weergeeft hoe bijzonder het is om Rusland te doorkruisen per trein.
· Stéphanie Versteeg
Spannend: de 5 coolste ondergrondse steden ter wereld
Boven de grond valt doorgaans al een hoop te zien, maar wist je dat er ook een heleboel ondergrondse steden zijn? Onopvallende deuren die leiden naar geheime gangenstelsels en verborgen kamers: een tikkeltje spannend, maar ook reuze-interessant.
· Stéphanie Versteeg
De leukste Chinatowns wereldwijd
De Chinezen zijn een reislustig volk en overal ter wereld vind je bruisende Chinese wijken waar je kennismaakt met de lokale gebruiken. Van Thailand tot de Verenigde Staten en van Singapore tot Den Haag: dit zijn wat ons betreft de leukste Chinatowns wereldwijd.
· Stéphanie Versteeg
De 10 mooiste plekken van China
China is groot en heeft voor elk type reiziger wel iets te bieden. Dit zijn de 10 mooiste en leukste plekken die thuishoren op je bucketlist!  
· Stéphanie Versteeg
5 redenen voor een reis naar Bolivia
Bolivia is een van de meest diverse bestemmingen van Zuid-Amerika, want je hebt er prachtige natuur, eeuwenoud erfgoed en kleurrijke steden. Nog meer redenen nodig om een tripje te boeken naar dit bijzondere land? Dit zijn 5 plekken die je meteen op je bucketlist wil zetten.
· Stéphanie Versteeg
10x Avonturen om spontaan hoogtevrees van te krijgen
Ben jij een daredevil en krijg je niet zo snel knikkende knietjes van grote hoogtes en extreme dieptes? Zet deze 10 avonturen dan op een rijtje, want menig reiziger zou er spontaan hoogtevrees van krijgen.
· Stéphanie Versteeg
10 plekken die je niet mag missen tijdens een kampeervakantie in Scandinavië
Avontuurlijke gezinnen gaan deze zomer niet naar de camping in Zuid-Frankrijk, maar zetten koers richting het noorden om daar te gaan wildkamperen in de natuur. Gooi een tent achterin de auto en laat je route bepalen aan de hand van deze tien must visit plekken in Scandinavië.
· Stéphanie Versteeg
De hoogtepunten van een rondreis door Yucatan
Het Mexicaanse schiereiland Yucatan is als een schatkamer vol bijzondere vondsten. Je hebt er eeuwenoude Mayatempels, koloniale steden en prachtige Caribische stranden vanwaar je zo het warme, felblauwe zeewater in kan lopen. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van Yucatan? Deze plekken mag je niet overslaan tijdens je rondreis door het zuiden van Mexico.
· Stéphanie Versteeg
Vijf tips voor een last minute stedentrip tijdens Hemelvaart
De meivakantie hebben we misschien net achter de rug, over een paar weken staat Hemelvaart alweer voor de deur. Met een lang weekend voor de boeg is het 't uitgelezen moment om een stedentrip te maken binnen Europa. Op zoek naar inspiratie? Vijf tips voor een afwisselend weekendje weg.
· Stéphanie Versteeg
Dit zijn de vijf mooiste watervallen van IJsland
IJsland is het land van ijs en vuur, waar je rijdt door groene landschappen en met een beetje geluk het noorderlicht kan spotten. IJsland is met een recht een bestemming die bovenaan je bucketlist mag prijken, bijvoorbeeld om de vele indrukwekkende watervallen te bekijken. Benieuwd welke je in ieder geval op je lijstje moet zetten? Dit zijn de vijf mooiste watervallen van IJsland.
· Stéphanie Versteeg
India: dit zijn de mooiste plekken in woestijnprovincie Rajasthan
De Indiase provincie Rajasthan is het domein van maharadja’s, kamelen en zandkastelen. Een van de meest sprookjesachtige bestemmingen van heel Azië en een plek waar de verhalen uit 1001 nacht tot leven lijken te komen. Benieuwd wat de hoogtepunten zijn van Rajasthan? We hebben een lijstje gemaakt met plekken die je hier niet mag overslaan.
· Stéphanie Versteeg
Deze 10 plekken in Frankrijk moet je hebben bezocht
Historische steden, fijne stranden, wijnvelden, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende natuur. Er zijn maar weinig plekken die zoveel te bieden hebben als Frankrijk. Dit zijn de top 10 plekken die je een keer gezien moet hebben in Frankrijk, hoeveel kan jij er afstrepen?